My photo
Everything I'm not,made me who I am.I'm wearing kaca mata to see LIFE. I'm also a daughter and a student.being a twenty is not easy as you think!this is my blog so it follows my rules! sila pakai kaca mata hitam anda bila lawat ini blog ;D sekiranya anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan dan jalan cerita yg terkandung dalam blog ini sila tekan kotak X yg berwarna merah disebelah atas kanan anda. dan jika ada mahu jadi FOLLOWER saya sila scroll sampai bawah ye.ini bukan ugutan tapi amaran! segala kerjasama adalah amat dihargai ;D

Tuesday, February 22, 2011

kisah malang di pagi hari :)


bangun bangun bangun!
mama mengejutkan aku melalui panggilan telefon
*nasib baik la mama call je bukannya 3G mmg kantoi la sbb aku akan bgn 5 minit lewat*

oh tetapi pagi ini dengan SELAMBER nya aku bangun 10 minit lewatt!!
macam mana la aku boleh lagi lena diulik mimpi lpas mama call?
selalunya aku terus bangun takpun golek golek 2 3 kali pusingan then terus bangkit menuju ke bilik air yg tercinta.
okay dengan muka penuh paksaan aku pun terus mengambil bakul mandian aku kat bawah katil jee hehe apa lagi pg terus mandi lah!

oh DAMNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!

dengan bangganya aku masuklah bilik air yg kosong
TIBA TIBA
aku terdengar satu jeritan batin seorang makhluk penghuni kolej melati jugak!
eyh air tak de ke?

WHATTTT??
AIR TAKDE??

*sambil berkata dalam hati ini macam mana aku nak mandi ni KAWAN KAWAN!*

apa lagi cepat cepat aku menyarungkan TOWEL HIJAU DAUN PISANG aku ni berhijrah ke toilet depan pulak!
ALHAMDULILLAH ada air walaupun tak selaju selalu :)
apa lagi mandi lah secepat dan sepantas kilat
wah tengah aku syok main air sabun tiba tiba dengan mata tertutup aku rasa air semakin lama semakin kurang rasanya.
aku tutup air kah??
tak rasanyaaaaa..
bila aku CELIK MATA AKU BESAR BESAR!

oh MAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
TOLONG ADIK!!
dah la rambut bershampoo! badan lak penuh dengan buih buih cinta!opss buih buih SABUN! air pulak tarak!
MATILAH SAYA ;(
okay pergi lari kat bilik air blok 3A sekarang jugak!
oh nasib baik tarak orang kalau tidakkkk??
MALULAH SAYA orang tengok haha
SUMPAH KELAKAR :)

tetapi ALHAMDULILLAH aku sempat mandi dgn SEMPURNA akhirnya setelah proses penghijrahan dari satu toilet ke toilet yg lain..sumpah lain kali nak bangun awal pagi! haha

then apa lagi terus ke KELAS la aku setelah BERGELUT dekat TOILET!
arini mcm biasa kalo ari selasa pastinya class math class ADS *sumpah nak nangis dlm class ni* then malam pulak ada CSC :(

tapi yg syoknya arini for the first time ever
*ceyh ayat takleh blah*
aku menunaikan tanggungjawab aku sbg mahasiswi apabila aku pergi mengundi untuk PILIHANRAYA MPP (majlis perwakilan pelajar)
wah sangat systematic la..
siap undi pakai computer lagi selalu tngok dlm TV pakai kertas layang layang je :)
HAHA
bagus btol UiTM ni ye :D
okay sumpah aku JAKUN!!
tapi syok sb dapat air KOTAK! :)
tiba tiba terasa nak buat iklan lak:

SAYA SUDAH MENGUNDI!
ANDA BAGAIMANA??
SUDAHKAH ANDA MENUNAIKAN KEWAJIPAN ANDA??
*ceyh kalo la aku masuk bertanding confirm tarak sapa nak mengundi wei!*

okayla nak bersiap siap untuk class malam
BUBYE

mood: OMG!! suma lecturer sudah menetapkan tarikh tarikh untuk TEST QUIZ and ETC

buku buku buku
dimanakah awk??
boleh tak saya nak mintak COUPLE ngn AWAK sekarang wahai cik BUKU!
;(

2 comments:

tentang diriku said...

sekuarang2 nya..sy yg lewat nie..x lar jadi mcm awak :P..hahhahh

japilla said...

hahaha anis jeles kan :D