My photo
Everything I'm not,made me who I am.I'm wearing kaca mata to see LIFE. I'm also a daughter and a student.being a twenty is not easy as you think!this is my blog so it follows my rules! sila pakai kaca mata hitam anda bila lawat ini blog ;D sekiranya anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan dan jalan cerita yg terkandung dalam blog ini sila tekan kotak X yg berwarna merah disebelah atas kanan anda. dan jika ada mahu jadi FOLLOWER saya sila scroll sampai bawah ye.ini bukan ugutan tapi amaran! segala kerjasama adalah amat dihargai ;D

Friday, August 5, 2011

220.Contest Baju Melayu & Baju Kurung | a n e f f m a r h f i z (Saya Anggun Berbaju Kurung)

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan semua :D

Ini merupakan entry aku yang pertama di BULAN RAMADHAN tahun ini. wah bukannya aku malas nak update entry kat belog usang aku ni. tapi memandangkan aku menyambut awal ramadhan kali ini bersama family aku di PUTRAJAYA so agak terbatas sikit untuk aku update belog aku ni. almaklumlah kalau kat umah pakai WIFI so line sentiasa CLEAR je, tapi kat rumah kakak aku ni aku terpaksa guna berukband so harap maklum sajalah.

Sebenarnya aku bukan nak membebel pasal itu tapi aku buat entry ini sebab aku nak join satu CONTEST ni. yeahhhh aku nak join Contest Baju Melayu & Baju Kurung | a n e f f m a r h f i z (Saya Anggun Berbaju Kurung) yang dianjurkan oleh kucings.blogspot. pergh baru beberapa hari puasa dah nak join contest baju kurung ye? haha ada aku kesah. memandangkan tahun ini merupakan tahun yang agak bertuah sebab selama beberapa tahun ni aku menyambut ramadhan di kampus akhirnya aku dapat sambut ramadhan dengan family aku.keterujaan tahap maksima wei. dan disebabkan keterujaan itu aku pun decide nak join contest ni!

NAK JOIN?
CLICK BANNER DI BAWAH!


SAYA ANGGUN BERBAJU KURUNG?
*angguk angguk geleng geleng*



THE STORY BEHIND THE PICTURE!

seperti dilihat dan ditonton oleh ANDA, terdapat dua insan yang sangat ANGGUN dalam gambar ni! * anggun lah sangat?* yang sebelah KANAN tu my lovely sister,the one and only.dan yang sebelah KIRI tu siapa lagi kalau bukan SAYA! :) gambar ni diambil ketika majlis perkahwinan COUSIN saya,kak zura yang bertempat di BATU GAJAH,PERAK. actually aku pilih pitcha ni sebab baju yang aku pakai tu ialah baju raya aku tahun lepas.tema baju raya kami sekeluarga tahun lepas ialah PINK FUSCHIA *aku tak reti lah nak eja*.
another reason aku pilih gambar ni sebab inilah gambar yang masih ada dalam storage lappy aku selepas lappy aku terpaksa diformatkan. sepatutnya banyak lagi gambar aku berbaju kurung tapi telah dihapuskan oleh virus yang menyerang lappy aku secara tiba tiba.
*agak sedih di situ*

To be honest, motif utama aku join contest ni sebab aku nak dapat TOPUP + DUIT RAYA for FREE! haha akibat cuti selama EMPAT BULAN ni,handphone aku boleh diibaratkan macam pepatah melayu, HIDUP SEGAN MATI TAK MAHU *betul ke pepatah ni?* sebab aku takde duit nak beli TOPUP semuanya gara gara PTPTN tak masuk lagi! HAHA so dengan harapan setinggi GUNUNG seluas LAUTAN aku berharap aku boleh dapat lah TOP UP FREE nanti. syoknyaaa lah! Insyaallah kalau ada rezeki nanti >.<


haish akibat umur dah meningkat,
agak susah aku nak dapat DUIT RAYA kan?
tak dapat duit raya pun takpelah,
janji dapat TOPUP FREE!

15 comments:

aneff.marhfiz said...

Salam ^^,
Terima kasih sebab sudi memeriahkan Contest Baju Melayu & Baju Kurung by Aneff Marhfiz :)

jangan lupa untuk singgah selalu di blog AM ya !
have a nice day and good luck !

Popoi said...

good luck!!! ^^

Zafira Sofiah said...

@aneff: wasalam. ur welcomeeeee:D insyaallah.

@popoi:thanks :)

bumbleB said...

gudlak! ;D

Mra Mastura said...

lawa lah! ^^ gudluck!

Zafira Sofiah said...

@bumbleB: thanks :)

Zafira Sofiah said...

@Mra Mastura: tenkiu :D

CIK PARO! said...

gud luck!

aten qylah said...

gud luck dear.aten pun join.follow awak skali :)

Zafira Sofiah said...

@cik paro: thanks :D
@aten: u too good luck dear :) thanks ye follow saya :)

ame elms ! said...

ame singgah nak wish good luck nie ! good luck . :)) ehh , meh tengok gambar ame yang segak berbaju melayu pule .

http://pucukandubi.blogspot.com/2011/08/saya-segak-berbaju-melayu.html

and Selamat Hari Raya too . -.-

AyiLarimA said...

gudluck ye..
Mira pun join contest ni jugak :)

http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/08/contest-baju-melayu-baju-kurung-n-e-f-f.html

fiLfiL said...

gud luck ea.. ;)

Zul Fattah said...

gud luck...

aku pun join la..
haha..

http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/contest-saya-segak-berbaju-melayu.html

Zafira Sofiah said...

thanks guysss! and good luck jugak yang join ini contest! ^.^