My photo
Everything I'm not,made me who I am.I'm wearing kaca mata to see LIFE. I'm also a daughter and a student.being a twenty is not easy as you think!this is my blog so it follows my rules! sila pakai kaca mata hitam anda bila lawat ini blog ;D sekiranya anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan dan jalan cerita yg terkandung dalam blog ini sila tekan kotak X yg berwarna merah disebelah atas kanan anda. dan jika ada mahu jadi FOLLOWER saya sila scroll sampai bawah ye.ini bukan ugutan tapi amaran! segala kerjasama adalah amat dihargai ;D

Monday, June 27, 2011

203.dari kaca mata wanita!

hye ngok ngeks sekalian! ;D

aku nak bagitahu jugak walaupun korang tak nak tahu rahsia ni =P rahsia aku untuk hari ini ialah dari pagi sampai tengah malam ni aku tak berhenti mengunyah nguyah CEKODOK PISANG yang mama aku buat! rugi lah korang tak dapat rasa.kalo nak rasa jadi menantu mama aku sekarang. okay itu dah sangat lah over ;)

okay, lupakan je pasal cekodok tu nanti korang kempunan lak.so kita terus lompat lompat dengan cerita entry aku untuk kali ini! hrmm, apa ek aku nak tulis?

yeay, gotchaaaa!

joyah: hei hei minah,minah,minah!
minah: ye joyah joyah joyah! apa kau pandang pandang tu hah?
joyah: cuba kau lihat tu tu tu! *sambil muncung kat sepasang COUPLE*
minah: haaaaa? mana mana mana?
joyah: tu ha tu ha tu haaaaaa
minah: oh patut lah kau tengok mata tanpa kedip kedip ;P
joyah: *sambil tengok minah buat muka tak bersalah*

*drama sebabak*

itu adalah situasi yang sentiasa berlaku bukan kalau korang nampak sepasang COUPLE yang korang rasa macam tak sesuai je.betul bukan? haa jangan nak tipu lah. kebanyakannya PEREMPUAN lah yang akan mengalami situasi macam dialog kat atas tu. bukan nak kata tak sesuai sebab sekarang ni kalau korang perasan lah kan korang mesti banyak terserempak dengan COUPLE yang perempuanya CANTIK putih melepak tapi pasanganya biasa biasa je.

so korang pun start lah bergosip dengan teman teman korang tentang pasangan tu. and mostly korang akan COMMENT biasalah perempuan zaman sekarang ni dah lain.dorang dah tak tengok PARAS RUPA dah.kalau dulu ye lah PARAS RUPA merupakan salah satu CIRI UTAMA dalam mencari pasangan. tapi sekarang itu sudah tidak diendahkan, apa yang dorang rasa ciri ciri yang paling PENTING poket dorang.bukan poket seluar tapi POKET yang dimaksudkan ialah DUIT wei! kalau tak paham jugak maksudnya dorang tengok HARTA la.

betul ke WANITA zaman sekarang mementingkan HARTA je? aku pun tertanya tanya lah jugak. nak tanya orang lain tapi takut tak pasal pasal aku kena PENYEPAK tak pun PELEMPANG.sb ISU ini agak sensitif la jugak.

tapi bagi PENDAPAT aku lah kan, kita tak leh la nak terus jump into conclusion yang perempuan cantik couple dengan lelaki yang kurang handsome ni sebab HARTA, i'm sure they got their own reason kenapa dorang pilih pasangan dorang. tak semua orang akan berfikiran yang sama. macam kata orang dulu dulu 'RAMBUT SAMA HITAM TAPI HATI LAIN LAIN'.

sama jugak kalo LELAKI tu HANDSOME sangat tapi PEREMPUAN biasa biasa je.so tak payah lah nak memilih sangat dalam memilih pasangan ni ye *sambil cakap kat diri sendiri*.kadang kadang HARTA dan PARAS RUPA ni bukanlah ukuran yang penting dalam menjamin kebahgiaan hidup kan? aku pasti yang korang sangat MATANG dalam memikirkan HAL ini.

itu PENDAPAT aku.for sure korang pun ada PENDAPAT korang kan?

selamat malam KAWAN KAWAN!
*apa aku merepek ni?*

3 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kenal dr sis LM.dtg dr blog abg ben

Ini Kisah Tia said...

poket ? hahaa . poket penuh pun tapi dah kerepot , tamo le . hahaa . kalau hati dah sayang , tak kisah poket penuh atau tak .. singah dari blog ben .. follow sini ye :)

japilla said...

LM : thanks kak visit here :D

INI KISAH TIA tu la saya pun tak mao kerepot kerepot. hehehe thanks singgah and follow dear :D