My photo
Everything I'm not,made me who I am.I'm wearing kaca mata to see LIFE. I'm also a daughter and a student.being a twenty is not easy as you think!this is my blog so it follows my rules! sila pakai kaca mata hitam anda bila lawat ini blog ;D sekiranya anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan dan jalan cerita yg terkandung dalam blog ini sila tekan kotak X yg berwarna merah disebelah atas kanan anda. dan jika ada mahu jadi FOLLOWER saya sila scroll sampai bawah ye.ini bukan ugutan tapi amaran! segala kerjasama adalah amat dihargai ;D

Monday, January 10, 2011

jurulatih cinta by nor hafizah muahmad hanipiah

good afternoon people!!


mimpi apa lagi aku petang petang mcm ni?? haha mesti bila org baca tajuk entry aku kali ni mesti pelik kan..ape tu? tajuk novel kaaa?? kalo ye pon nape writer dia mcm tak pernah dengar ek? okay let me explain here.. akibat kebohsanan yg tahap melampau gila bila dalam bilik aku pun tanpa segan dan silunya meminjam majalah REMAJA dr kak anis(my new roomate)..ala majalah REMAJA yg keluaran 1 januari 2011 tu yg cover dia DIANA DANIELLE awat payah sangat nak eja nama minah putih celup ni :D haha mati aku nnti tak pasal pasal kena SAMAN :) okay STOP mengarut!tu sebenarnya tajuk cerpen yg ditulis di muka surat 171 dlm majalah REMAJA tersebut :D first impression bila tengok tajuk dia mcm biasa je..tapi bila baca agak OKAY la...

baca punya baca cerpen tersebut aku terjumpa satu tips yg sangat berguna dalam perhubungan percintaan :D perghh ayat aku mmg tak boleh belah berbunga habis dowh!! almaklumla tahun 2011 ni kan umur pun dah 20 tahun.. kena la jadi REMAJA sikit...ceyhhhh sebelum ni kan masih kanak kanak yg under age lagi :) tanpa segan silu nya aku mengaku aku budak budak lagi kan. HAHA

okay here are the tips for those yg rase dirinya mau dihargai dalam sebuah perhubungan:

menurut cerpen ni bila sebelah pihak tak kira lelaki atau perempuan but mostly PEREMPUAN terlalu banyak memberi tapi sebelah pihak lagi tak kira la lelaki atau perepuan but mostly lelaki tidak memberikan kerjasama gunakanla tips DIHARGAI ini yeee :) memang dalam sesuatu perhubungan itu kena ada GIVE and TAKE.but if hanya satu pihak sahaja yg terlalu memberi,pihak satu lagi akan merasa selesa .jadi, pihak yg banyak memberi akan kurang dihargai.bukannya itu bermakna mahu kita berkira sangat dengan pihak satu lagi tapi jangan pulak kita terlalu berlembut sangat. nnti satu pihak akan mengambil kesempatan atas kelembutan itu.bg pihak yg merasai dirinya tidak dihargai janganlah terlalu mengalah dalam sesuatu hal. yang mana anda tidak suka janganlah anda simpan sahaja di dalam hati.berterus terang itu lebih baik :D kalau si DIA sayangkan ANDA, dia pasti sanggup membuat apa sahaja untuk anda ;D akhir kata anda perlu berTEGAS sedikit dalam sesuatu perhubungan itu jika mahu diri dihargai :D

wahhhh berguna jugak tips ini ye.. so for those yg merasakan dirinya kurang dihargai dalam sesuatu perhubungan tak salah rasanya untuk mencuba tips yg diberikan ini :D GOOD LUCK :D

and satu lagi ayat yg saya rasa bermakna gila dalam cerpen ini ;D

" dan selalunya jodoh kita adalah orang yang tidak pernah kita sangka. memnag mustahil untuk menjadi sempurna tetapi tidak salah untuk menjadi manusia yg lebih baik :) "




ngah layan lagu HANYUT + lagu CINTA MATIKU:D

2 comments:

tentang diriku said...

oleh itu fiera..ape kate awak guna tips tu untuk awak cari bf???x kan nak solo je..kate dah 20

japilla said...

haha takde sape nk la kat sayaa :d