My photo
Everything I'm not,made me who I am.I'm wearing kaca mata to see LIFE. I'm also a daughter and a student.being a twenty is not easy as you think!this is my blog so it follows my rules! sila pakai kaca mata hitam anda bila lawat ini blog ;D sekiranya anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan dan jalan cerita yg terkandung dalam blog ini sila tekan kotak X yg berwarna merah disebelah atas kanan anda. dan jika ada mahu jadi FOLLOWER saya sila scroll sampai bawah ye.ini bukan ugutan tapi amaran! segala kerjasama adalah amat dihargai ;D

Saturday, May 16, 2009

kisah medical checkuppppp..... :]

ari selasa minggu lpas japilla wat medical checkup kat klinik bt9 jer....tu pun terpaksa wat sb uitm tu nak.....awal pg lg sudah dikejutkan oleh mamaku...biasala.....hahaha anyway da sampai kat klinik bt 9 tu japilla trus la pg kat kaunter pndaftaran tu.....nasib baik tak lama menunggu trus dipanggil oleh pegawai perubatan kat bilik A...da abes tu P.P tu ckp kat japilla : adik g byr dulu pastu wat xray dlm pkul 2datang blik sb appoinment nak wat medical checkup pkul 2....dan tanpa bnyk soal japilla okeyyy:) (dalam nada yg ikhlas sb dorg sume baik)..pastu japilla trus pg bayar n wat x ray...trus blik ngn mama n singgah nanding bli lauk....dlm kul 12.30 p ika datang pick up japilla sb malam tu kte org da janji nak jumpe kat skola lgpun ada benda nak bg kat ika....pastu japilla mintak tolong ika antakan japilla pg klinik bt 9 sb da nak dekat pkol 2 pm....so ika kata ok sb dorg pun nak makan kat mcD....THANX IKA SYAMIRA BT ITHNIN....hehehhe
SO NOW TIME FOR MEDICAL CHECKUP
jeng...jeng...jeng....
smpi je trus pg kat kaunter pndaftaran....pastu tbe2 je akak nurse yg tngh pregnant panggil namaku.......
nurse:zafira ye....
japilla:ahaa. yeeeee :) senyum kambing
nurse:ok adik isi ni dulu....tulis mane yg tau je.....pastu lpas isi jumpe akak k....
japilla:okok
tanpa membuang mse japilla isi la apa tg ditanya dlam helaian buku putih itu....
da siap pg blik kat akak nurse tu.....
nurse:ok timbang berat ngn tinggi adik k....
japilla:okkkkk....(sbenarnye cuak sb tkut brape kilo berat badan naik la plak)hahaha
hahahha berat badan ku dan tinggi naik seperti yg dijangka..ok la trnsformasi sudah berlaku dalam diriku...hahaha
pastu check blood pressure
location: tmpat japilla kena timbang berat,ukur tinggi,dan check bood pressure

location: tempat urine test
lepas urine test trus pg check mata.....xde gmbr ....gila ke kamu nak tangkap gmbar dengan P.P tu....xmau la.......lpas tu jumpe DR. perempuan yg agak poyo tu.....friendly la cket ni masam je.....period kot....lpas jumpe DR. trus bole blik.....


sementara tunggu ika sempat la amik gmbr ni...hehehe...anyway ada satu kejadian yg lawak la.kat sini....mse tngah tunggu ika ada la pak cik yg lanjut usia la jugak.....pastu ktorg berbual kjap
pakcik L.U.:anak da jumpe doctor ke???
japilla:daa...wat medical check up pak cik....:!
pakcik L.U.:oh......ngah tunggu SUAMI ke???
sblm sempat jawab japilla blur jap smbil menjerit dalam hati...
[PAK CIK SAYA BELUM KAHWIN LAGILA.......BELAJAR PUN XABES LG...]
then barula aku jawab dengan sopan
japilla:hehee xdela pakcik......tengah tunggu kawan datang amik......dia on d way ni....
pakcik L.U.:ohhh.....kawan lelaki ke????boyfren????nanti ckp la kat dia ...........(sori lupela pakcik tu ckp ape...tp klakarla gak...hahaha)
japilla:hahahhaha kawan perempuan la pakcik............muda lg......
pakcik L.U.:manela tau nak....budak2 zaman skrg ni muda-muda lg da bercinta.....(hehehe skema nye ayat.........)
japilla:ok la pakcik kawan saya da smpi dulu....saya blik dulu ye...
pakcik L.U.:ok swoh kawan anak tu bawak kete elok-elok...
japilla:insyaallah.....smbil ketawa
japilla pun ape lg trus melompat la dalam kete ika....seb baik la ika ngn ecah smpi cpat....klo x mcm2 la pakcik tu crita agaknye...hahahaha anyway seronok dapat jumpe ngn pakcik tu....lawak-lawak......pastu ktorg lpak umah adik jap sb nak ckp psl UPU tu......
THANX ADIK SBB BELANJA JAPILLA MCDONALD.... :)

2 comments:

danaffammahum said...

oh mcm seronok aje checkup itu??
huhu..
ak nk wat kat bt 9 gak ah..
hurm2..
papehal pon gudluck ah ko kat kuantan nnt..
:)

japilla said...

ko pun sama gud luck jugakkkkk :)